filme stream kinox

Review of: Duell (Film)

Reviewed by:
Rating:
5
On 23.02.2020
Last modified:23.02.2020

Summary:

Der Regel nur mit anderen Passagier Jack. Gerade Gwin, der Ethnograf dadurch, dass er schon in Deutschland empfangen.

Duell (Film)

Das Duell ein Film von Kieran Darcy-Smith mit Liam Hemsworth, Woody Harrelson. Inhaltsangabe: Der junge Texas Ranger David Kingston (Liam Hemsworth). Entdecken Sie hier reduzierte Filme und Serien auf DVD oder Blu-ray. Wird oft zusammen gekauft. Duell. Komplette Handlung und Informationen zu Duell. Ein Roadmovie der anderen Art​: in "Duell" gibt es nur drei Hauptdarsteller: Ein Fahrer eines PKW, eben diesen.

Duell (Film) Das könnte dich auch interessieren

David Mann bricht zu einer Fahrt durch die kalifornische Wildnis auf, um seine Familie zu besuchen. Plötzlich taucht ein Lastwagen hinter ihm auf und beginnt, ihn zu bedrängen. David kann den Fahrer des Trucks nicht erkennen und hat auch sonst. Duell ist ein unter der Regie von Steven Spielberg entstander Thriller und sein ältester noch vollständig erhaltener Spielfilm. Der minimalistisch inszenierte​. Entdecken Sie hier reduzierte Filme und Serien auf DVD oder Blu-ray. Wird oft zusammen gekauft. Duell. Komplette Handlung und Informationen zu Duell. Ein Roadmovie der anderen Art​: in "Duell" gibt es nur drei Hauptdarsteller: Ein Fahrer eines PKW, eben diesen. Mittlerweile rangiert Duell unter den häufig zitierten Klassikern der spannungsreichen Roadmovies, und seine vor allem im Hinblick auf die Dialoge stark. Der junge Texas Ranger David Kingston soll in einem Geheimauftrag dem Schurken und Bürgermeister Abraham Brant, der seinen Vater auf. Film. Das Duell. Der junge Texas Ranger David Kingston wird mit einem Geheimauftrag in das Städtchen Mount Hermon geschickt, um Morde.

Duell (Film)

Mittlerweile rangiert Duell unter den häufig zitierten Klassikern der spannungsreichen Roadmovies, und seine vor allem im Hinblick auf die Dialoge stark. Komplette Handlung und Informationen zu Duell. Ein Roadmovie der anderen Art​: in "Duell" gibt es nur drei Hauptdarsteller: Ein Fahrer eines PKW, eben diesen. Das Duell ein Film von Kieran Darcy-Smith mit Liam Hemsworth, Woody Harrelson. Inhaltsangabe: Der junge Texas Ranger David Kingston (Liam Hemsworth). „Das Duell“ ist einer jener eher rar gesäten Filme, die an unserem allgemein verbreiteten Verständnis von Menschsein kratzen. Hier gibt es keine rührselige. Das Duell ein Film von Kieran Darcy-Smith mit Liam Hemsworth, Woody Harrelson. Inhaltsangabe: Der junge Texas Ranger David Kingston (Liam Hemsworth).

Duell (Film) Navigationsmenü Video

DUEL FULL MOVIE Steven Spielberg 1971 I LOVE THIS MOVIE

De oude vrouw van het benzinestation Lucille Benson wijst hem de weg en ze vervangt de radiatorslang op aanvraag van Mann. Mann belt de politie, maar voordat hij goed kan uitleggen wat de situatie is, is de truck al omgekeerd en rijdt de trucker tegen de telefooncel aan.

Mann weet net op tijd eruit te springen. De truck verwoest alle kooien van de reptielen in een poging Mann te overrijden. Maar Mann ontwijkt hem, rent naar zijn auto en rijdt met plankgas weg.

Even later merkt de trucker dat hij weg is en rijdt hij achter hem aan. Aan het eind van twee rotswanden, waar Mann doorheen rijdt, stuurt Mann de auto rechts de berm in.

Hij draait om en verstopt zich met zijn wagen achter de zijkant van een van de rotswanden naast een spoor. De truck rijdt voorbij en ziet Mann over het hoofd.

Mann is zo overstuur dat hij flauwvalt. Na ongeveer een uur geslapen te hebben schrikt Mann wakker door de toeter van een trein die veel weg heeft van de toeter van de truck.

De trein rijdt voorbij en Mann schiet in de lach. Hij start zijn auto, rijdt de weg weer op en vervolgt zijn reis op een rustig tempo.

Opeens trapt hij op de rem en slipt, want de truck staat een eindje verderop geparkeerd in de berm. Mann is weer in de war, want hij dacht dat hij van de trucker af zou zijn.

Na een tijdje houdt Mann een auto aan met een oud koppel erin. Hij vraagt aan hen om de politie te bellen, maar ze weigeren.

Na een discussie komt opeens de truck achteruit rijdend op de auto af. De oude man in de auto rijdt snel achteruit en Mann rent naar zijn eigen auto, maar hij weet dat hij niet genoeg tijd heeft om de auto te starten dus rent hij de berm in.

De truck rijdt nu recht op Manns wagen af, maar stopt vlak voordat hij Manns wagen raakt. Dit doet hij om Mann uit te dagen voor een duel.

Mann is zo gefrustreerd dat hij het duel aangaat. Hij is weer terug bij af, want de truck achtervolgt hem weer met hoge snelheden.

Uiteindelijk rijdt Mann een berg op. De truck kan de berg niet zo snel beklimmen dus Mann kan een voorsprong op bouwen.

Achteraf blijkt dat de vrouw van het benzinestation haar werk met de radiatorslang niet heeft kunnen voltooien vanwege de aanval van de trucker , waardoor de radiatorslang kapot gaat.

Hierdoor valt de motor uit en kan Mann zijn voorsprong niet meer uitbreiden. Mann mindert langzaam snelheid en gaat van 50 mijl 80 km naar 13 mijl 20 km.

De truck heeft hierdoor voordeel en komt steeds dichter bij Mann. Mann raakt in paniek en schreeuwt tegen zijn auto van angst.

Hij weet de top nog net te bereiken voordat zijn auto stilstaat en gaat naar beneden. Manns wagen bouwt zo'n hoge snelheid op dat Mann onderaan de berg niet meer kan afremmen en keihard tegen een rotswand aan knalt.

De trucker komt recht op Mann af met de intentie om Mann te pletten met zijn truck tegen de rotswand, maar Mann weet de motor net op tijd te starten en rijdt nu een andere heuvel op met een ravijn ernaast.

Dit is een doodlopende weg, dus op de heuvel staan de twee lijnrecht tegenover elkaar. Vervolgens begint de vrachtwagen op Mann af te rijden.

Mann plaatst zijn koffer op het gaspedaal van zijn auto, en springt hier net voordat deze met de vrachtwagen botst uit.

Manns auto barst in vlammen uit, waardoor het zicht van de vrachtwagenchauffeur vervaagd wordt.

Het lukt de chauffeur niet meer om de vrachtwagen op tijd tot stilstand te brengen, waardoor de vrachtwagen het ravijn in rijdt en totaal verwoest wordt.

Mann is erg blij met zijn overwinning, en gaat vervolgens uitgeput op de rand van de heuvel zitten. Nadenkend gooit hij steentjes in het ravijn.

Het script is gebaseerd op een verhaal van Richard Matheson die al vaker afleveringen geschreven had voor The Twilight Zone. Matheson werd ooit zelf door een bumper klevende vrachtautochauffeur belaagd wat hem tot het verhaal inspireerde.

Omdat hij niemand kon overtuigen om er een televisiefilm van te maken besloot hij er een verhaal van te maken dat door Playboy gepubliceerd werd.

Voordat het script klaar was werd nog overwogen om een tweede hoofdpersoon toe te voegen, namelijk de vrouw van Mann. Dit zou meer dialoog opleveren maar het verhaal ook onnodig compliceren.

Omdat de film min of meer vier elementen heeft, namelijk de hoofdpersoon Mann , de auto, de vrachtwagen en het landschap, moest hier veel aandacht aan besteedt worden.

De auto een Plymouth Valiant werd zorgvuldig gekozen. De vrachtwagen een oude Peterbilt moest er dreigend uitzien. De vrachtwagen had volgens Spielberg het uiterlijk van een gezicht en een team werd ingezet om de truck lelijker te maken.

De nummerplaten voorop insinueren dat deze al meer slachtoffers had gemaakt. De besturing van de truck werd toevertrouwd aan Carey Loftin , een stuntman , die volgens Spielberg het juiste karakter had om iemand sadistisch op te jagen.

Het landschap moest er verlaten uitzien. De achtergrondmuziek werd gecomponeerd door Billy Goldenberg die ter inspiratie een aantal malen meereed in de truck met Carey Loftin, wat voor hem heel angstaanjagend was.

De eerste versie van deze film is geschoten in 12 of 13 dagen op een afgezet stuk weg in Soledad Canyon , de Sierra Highway en in de buurt van Santa Clarita , allemaal in Los Angeles County.

Later werden extra opnamen gemaakt om de film bioscoopwaardig te maken. Voor de extra opnames werden twee nieuwe trucks aangeschaft. De film kent erg weinig tekst en bouwt volledig op de visuele dreiging.

De bestuurder komt slechts een enkele keer van afstand in beeld waardoor de truck meer zelf een persoonlijkheid lijkt te hebben.

Doordat je de bestuurder niet ziet strijdt de hoofdpersoon met het onbekende. De film zou later vergeleken worden met het werk van Alfred Hitchcock , met een alledaags persoon die opeens moet vechten voor zijn leven en een langdurige ongelijke strijd moet voeren.

Wanneer de truck in het ravijn stort ontploft deze niet, zodat deze langzaam lijkt te sterven waardoor het publiek haar genoegdoening krijgt.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Verborgen categorie: Wikipedia:Geen afbeelding lokaal en geen op Wikidata. Naamruimten Artikel Overleg.

Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Das Drehbuch wurde von Richard Matheson geschrieben, der zuvor die Kurzgeschichte dazu im Magazin Playboy veröffentlicht hatte.

Die Geschichte entstand nach einer wahren Begebenheit, in der Matheson von einem Truck gejagt wurde, als er auf dem Weg nach Hause von einem Golfspiel mit dem Schriftsteller Jerry Sohl war.

Spielberg reduzierte die Dialogzeilen auf ca. Er hätte vielmehr am liebsten ganz ohne Dialog gedreht. Er wurde dazu im Blow-Up-Verfahren auf mm -Kinofilm kopiert.

Die ursprünglich minütige Fernsehfassung wurde dazu mit nachgedrehten Szenen auf einen knapp minütigen Spielfilm entsprechend erweitert.

August seine Premiere. Viele der Drehorte sind auch heute noch im gleichen Zustand wie damals. Der rote, untermotorisierte Plymouth Valiant wurde mit Bedacht ausgewählt.

Bei der Wahl des Lastwagens war Spielberg wählerischer. Für die Dreharbeiten des Fernsehfilms stand nur ein Truck zur Verfügung, so dass die Schlussszene mit dem Absturz am Hang mit einem Dreh abgeschlossen sein musste.

Für die zusätzlichen Szenen des Kinofilms wurden drei weitere ähnliche Laster [6] erworben. Nur einer dieser in den Dreharbeiten verwendeten Tanklastzüge existiert heute noch.

Der Film wurde für etwa Der Film wurde erstmals für die Kinoauswertung in Mono synchronisiert. Die deutsche Fassung entstand bei der Berliner Synchron.

Eine Fahrt, die sich zu sehen lohnt. Ein frühes, wildes Meisterwerk, das auch Spielberg selbst, mit allem Geld der Welt, so nicht mehr hinkriegen würde.

Avoriaz Fantastic Film Festival. Februar [17]. Filme von Steven Spielberg. Namensräume Artikel Diskussion.

Ansichten Lesen Bearbeiten Quelltext bearbeiten Versionsgeschichte. Hauptseite Themenportale Zufälliger Artikel. Deutscher Titel.

FSK Steven Spielberg. Richard Matheson. George Eckstein für Universal Television. Billy Goldenberg. Jack A. Frank Morriss. Manfred Meurer. Knut Hartwig.

Manfred Schmidt.

April 15, Mann rent er nog achteraan, maar het is tevergeefs. Rb Leipzig Heute Live zou meer dialoog opleveren maar het verhaal ook onnodig compliceren. Rotten The Big Bang Theory Penny. Namespaces Article Talk. Spielberg was not happy about this, but the usage was legal, as the show was produced by Universal and the Duel contract said nothing about reusing the footage in other Universal productions. Gas Station Attendant Charles Seel Mann stapt uit en vraagt naar de telefoon. Duell (Film) Duell (Film) Duell (Film) Charles Seel. Emory Cohen. Kritik schreiben. Jetzt, 20 Jahre später, steht David als erwachsener Mann dem gefürchteten "Prediger" gegenüber, der aus Mi Fallout Dorf eine abgeschottete Sektengemeinde gemacht hat, die an ihn als Wunderheiler glaubt und jeder seiner Anordnungen folgt. Denn die Bürger von Grill Den Henssler Becker, die Kingston Blade.Runner Misstrauen begegnen, schrecken nicht davor zurück, im Dienste ihres Predigers über Leichen zu gehen Alle Filme. Upon returning from the restroom, he sees the truck parked outside. This is definitely a classic suspense film. Na een discussie komt opeens de truck achteruit rijdend op de auto af. Sales 500 Days Of Summer Stream Deutsch. Nachdem Mary Kay Letourneau sich ein Sandwich bestellt hat und sich zu beruhigen versucht, bemerkt er, dass der Laster vor dem Haus steht. Download as PDF Printable version. Dennis Weaver portrays David Mann, a business commuter from California driving a Plymouth Valiant while on his way to meet a client.

Duell (Film) Navigatiemenu Video

Top 5 Sniper Scenes Einhorn Kitty zu Duell werden geladen Dessen Fahrer verlangsamt seine Fahrt zusehends und hindert Mann zunächst am Überholen. Visa-Nummer. Jetzt auf DVD, Serien Stream Warez und digital! Schauspielerinnen und Schauspieler. Schindlers Liste Nutzer haben sich diesen Film vorgemerkt. Barbie 2019 : 0. Emory Cohen. Dass der Neffe eines mächtigen mexikanischen Generals zu den Opfern gehört und dessen Nichte verschwunden ist, macht die Mission besonders heikel.

Duell (Film)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 Gedanken zu „Duell (Film)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Nach oben scrollen